post

Apple представи новото поколение на iPhone, което тази година ще има три модела. Според Тим Кук това е най-добрият iPhone досега и смята, че има доста причини за това. Една от тях е мощният хардуер, както и някои функции, които досега не са били предлагани в iPhone.

Сред тях е и възможността да се използват две SIM карти. Това ще е възможно с уловка в новите два модела iPhone Xs и Xs Max. Те ще имат един стандартен слот за SIM карта, както и втора, постоянно вградена в телефона SIM карта. Тя ще може да се програмира със съответния номер чрез код, който се дава от оператора.

Именно затова услугата ще може да се използва само с оператори, които я поддържат, но според Apple още следващата година техният брой ще е много голям. Само в Китай това не е възможно и там ще се предлага iPhone Xs/Xs Max със слот за две физически SIM карти.

Извън това iPhone Xs и Xs Max следват дизайна на миналогодишния iPhone. На външен вид те са почти идентични, като Xs използва и същия 5.8-инчов OLED панел. Xs Max разчита на 6.5-инчов OLED панел. И двата имат 458ppi, 3D Touch, поддържат HDR, Dolby Vision и др.

Третият модел я iPhone Xr. Неговият дизайн е сходен, но вместо стоманен корпус, той е от алуминий. Дисплеят е 6.1-инчов LCD с 326ppi, без 3D Touch. Apple смята, че това е най-добрият LCD дисплей използват някога в телефон и затова го е кръстила Liquid Retina. Друга важна разлика е, че Xr не разполага с двойната камера на Xs/Xs Max (2х12МР), а само с единична – 12 МР. Тя обаче използва същия софтуер за интелигентна обработка на снимките и разпознаване на условията.

Останалият хардуер на смартфоните е почти идентичен. Те използват новия процесор A12 Bionic, който е значително по-бърз и мощен спрямо предшественика си. Освен това има и подобрен невронен модул, който обработва данните от сензорите и системите за изкуствен интелект.

iPhone Xr ще струва $769 за 64GB модел, като ще има и версии със 128GB и 256GB. iPhone Xs ще струва $999 за 64GB версия, като ще има и 256GB и 512GB модификации. iPhone Xs Max ще се предлага в същите модификации, като цената за 64GB е $1099. И трите модела ще се предлагат в България от 28-ми септември т.г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *