post

Това, което феновете очакваха най-много снощи, безспорно е новото поколение iPhone. Както гласяха и слуховете, Apple представи три модела – iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Докато iPhone X е най-високо технологичното устройство, в тази статия ще се спрем на останалите два модела, които въпреки че са ъпгрейд на iPhone 7/7 Plus, носят някои основни подобрения.

Двата смартфона се отличават със стъклен дизайн и алуминиева рамка и ще бъдат налични в три разцветки – Space Gray, Gold и Silver. За целта компанията използва седемслоен процес на оцветяване за прецизен оттенък, а самият корпус е изработен от най-подсиленото стъкло, използвано някоге в смартфон.

Като цяло двата модела почти съвпадат със своите предшественици като размер, притежават Touch ID и стандартната рамка около екрана, имат IP 67 сертификат за водо и прахо устойчивост, а стерео високоговорителите им са с 25% по-мощни и имат повече баси.

iphone8splashy

Дисплеите им са Retina HD с поддръжка на технологията True Tone, която автоматично настройва цветовете в зависимост от околното осветление за по-естествена картина.

Новият A11 Bionic чип на компанията разполага с шестядрен CPU с две ядра за производителност, които са с 25% по-бързи и четири ефикасни ядра, които са с 70% по-бързи от чипа А10 Fusion, който задвижва предишното поколение смартфони.

Apple въвежда и ново поколение контролери, което е в състояние да използва всичките 6 ядра по едно и също време, за да постигне до 70% повече производителност при многофункционални натоварвания. A11 Bionic включва и триядрен GPU, който е с до 30% по-бърз от този в предните модели.

Що се отнася до камерата, имаме 12 мегапикселова задна камера за iPhone 8 и двойна отново 12 мегапикселова в по-големия модел. И двата смартфона притежват по-големи и по-бързи сензори, нов цветен фиртър и по-дълбоки пиксели. С новия процесор, обработката на изображенията е усъвършенствана, имаме широко заснемане на цветовете, по-бърз автофокус при слаба осветеност и по-добри HDR снимки. Новата четирицветна LED True Tone светкавица със Slow Sync осигурява по-равномерни осветен фон и преден план при използване. Когато става въпрос за видео, камерата може да заснема 4К клипове до 60 кадъра в секунда и 1080 пиксела до 240 кадъра в секунда. Новият видео енкодер предлага анализ на изображението и движението в реално време за по-качествено видео.

iPhone 8 Plus идва и с нова функция Portrait Lightning, за режима Portrait Mode, която е предназначена да позволи на потребителите да добавят студийни ефекти към портретните си снимки.

iphone 8 wireless charging

Със своите стъклени корпуси, двата нови модела поддържат Qi баирано индуктивно, безжично зареждане и могат да се зареждат с помощта на много от вече наличните на пазара подложки с поддръжка на Qi.

iPhone 8/8 Plus ще се предлагат с 64/256 GB капацитет, като цената им ще започва от 699 долара за малкия и 799 долара за големия модел. Компанията ще приема предварителни поръчки от 15 септември, а по магазините двата смартфона ще се появят на 22 септември.

One thought on “Новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече са факт

  1. Pingback: iPhone 8 срещу Note 8 в дуел на камерите - Новини за компютри, смартфони, технологии и наука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *