post

LG Electronics е разработила първата в отрасъла роботизирана прахосмукачка със система за допълнена реалност. Устройството Hom-Bot Turbo+ е снабдено със система от камери Triple Eye и два процесора за обработка на информацията. Системата Home-Joy позволява на собствениците на жилището с помощта на специално приложение за смартфон или таблет, да отдават на прахосмукачката команди за почистване на определени области – за целта е нужно да се насочи камерата на мобилното устройство към нужната зона от стаята и да се докосне дисплеят.

Функцията Home Guard позволява на робота-прахосмукачка да следи дома в отсъствие на стопаните. Ако тя засече някакво движение, вградените камери автоматично правят снимка и я пращат на собственика. Друга любопитна функция е Home View – тя позволява да се управлява прахосмукачката дистанционно от смартфон или таблет. Вграденият софтуер Robonavi позволява на устройството мигновено да взема решения и да избягва сблъсъци с препятствия.

LG предоставя за Hom-Bot Turbo+ 10 години фирмена гаранция. Роботизираната прахосмукачка на LG ще бъде представена официално на изложението CES 2016 през януари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *