post

Нова игра обещава награда от $1 млн. на човека или отбора, който успее да реши пъзелите, съобщава CoinDesk. Тя се казва Satoshi’s Treasure и ще даде наградата под формата на Bitcoin.

Играта има за цел да се намерят ключовете към дигиталния портфейл, в който е наградата. Ключовете са разпръснати на 1000 фрагмента. Нужни са минимум 400, за да има достъп до нея, казва Ерик Мелцър, един от създателите на играта и част от компанията Primitive Ventures.

Играчите имат право да събират улики и фрагменти по всякакъв начин. Те могат да се обединяват в отбори, да си продават улики, да ги търсят както намерят за добре, стига да е рамките на закона.

Вече има над 6000 души, които са се записали. Събирането на ключове ще изисква решаване на логически пъзели, които са разпръснати из интернет и ще се пускат на определено време. Ще има и пъзели, които са принтирани и залепени по стени на сгради в реалния свят.

Ще има и приложение, което да помогне на играчите. То няма да е задължително да се играе, но в него ще има и реклами и спонсорства, чрез които компанията ще се финансира. Наградният фонд вече е осигурен.

Играта няма конкретен сюжет и посока. Тя ще се определя в движение, като има група от над 18 души, които ще правят пъзелите и ще ги пускат, без да казват кога един на друг. Играта ще приключи тогава, когато някой събере достатъчно фрагменти, за да отключи портфейла.

One thought on “Нова игра обещава $1 млн. награда под формата на Bitcoin

  1. Само не стана ясно къде и кога. Нямат ли официален сайт тази инициатива?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *