post

След като премина през бета тестове миналия месец, функцията на Instagram, наречена „archive”, която позволява на потребителите да скрият част от своите публикации за неопределено време, вече е налична за всички.

С нея можете да архивирате всяка снимка, или видео клип в потребителския си профил, като докоснете бутона с три точки в горния десен ъгъл на публикацията и изберете опцията „archive”.

След като бъдат архивирани, публикациите се преместват в отделен раздел, намиращ се в горния десен ъгъл на приложението и са видими само за потребителя, а когато решите можете да се откажете и отново да оставите кадрите в профила си.

instagram archive

Защо е необходима подобна функция?

Може би понякога ви се е искало да скриете импулсивна публикация, без да я изгубите завинаги? Или може би изпитвате желание да си починете от социалните мрежи? В такива моменти archive е наистина полезна, като леко напомня секцията на Snapchat Memories, предназначена да съхранява снимките и клиповете, без да ги споделя с останалите потребители.

Единствената разлика е, че не можете да публикувате директно в директорията на архивната папка, т.е. снимката първо трябва да стане публична, а след това да бъде преместена там. Би било интересно да разберем, дали Instagram планира функция, която да запазва кадрите лични от самото начало, но за момента имаме само „archive” и тя вече е налична в приложението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *