post

При изработката на сайт, първото, с което мнозина от потребителите се сблъскват, е изключително важният въпрос на какъв точно дизайн да се спрат. Каква да бъде визията на новата им интернет страница. Как сайтът да е ефектен, удобен за работа, бърз и „френдли“ ориентиран към огромната аудитория в интернет пространството.

Като цяло, сайтът ви трябва да има дизайн, едновременно приятен за окото, но в същото време и функционален и лек. От вас зависи уеб дизайнерите, на които ще възложите задачата да изградят сайта ви, да постигнат максимално вашата визия за него, така че той да е работещ, атрактивен и лесно откриваем в Глобалното село от страна на вашите потенциални кленти, партньори, потребители.

Всички знаем, че по същината си уеб дизайнът представлява аранжирането и визуализацията на основните компоненти в сайта, сред които хипертекстът, компютърните графики, компютърните анимации, звукът и прочее. При него се изработват уеб страниците, организирани помежду си посредством хипервръзките си. Той е своеобразна смесица от творчество и чисто технически изпълнения в съответния проект.

Интуитивният дизайн на вашата интернет страница достига по-лесно до потребителя, предполага лесно работене със сайта, удобна поддръжка и полезен за ползващите го.

Адаптивният уеб дизайн дава възможност на сайтовете да стоят адекватно и на екрана на компютър, и използвани през мобилни телефони или през таблет, което е от изключителна важност в днешно време. Точно затова е добре и вашият сайт да притежава адаптивен /или респонсив/ дизайн, така че потребителя да може да борави удобно с него и през смартфона си буквално навсякъде, а не примерно само през компютъра или лаптопа у дома или в офиса.

Всеизвестно е, че огромен процент от трафика към сайтовете в мрежата минава именно през телефони, а не през настолни компютри, така че когато поръчате изработка на сайт, първата ви грижа трябва да бъде той да има наистина оригинален и запомнящ се адаптивен дизайн и своя мобилна версия, които да привличат повече посетители и да удоволетворяват нуждите и очакванията им.

Когато се спрете на определен индивидуален дизайн за новия си сайт, е добре да обсъдите със специалистите спецификата му, така че той максимално да отговаря на нуждите ви, на бранда ви, идеите ви и търсените таргет групи в интернет. Обсъдете с дизайнерите тестовете, снимковия и видеоматериал, мултимедията, хостинга и домейна. СЕО оптимизирането на сайта, така че той да бъде лесно откриваем и класиран напред във водещите търсещи машини в глобалната мрежа също е важен момент при изработката на сайт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *