post

 

Опаковката на вашия продукт е изключително важна, по няколко основни причини. От една страна, нейното основно предназначение е да предпази продукта и да запази неговото качество, за да бъде то удовлетворяващо за потребителите. От друга, атрактивната и практична опаковка е начин да се отличите от конкурентните продукти на рафта.

За производствения процес, наличието на подходящи опаковъчни машини е от съществено значение. Със сигурност сте наясно, че цената на тези машини понякога е висока, което ги превръща в инвестиция, която трябва да бъде внимателно обмислена. Подходящите машини за опаковане имат потенциала да допринесат за развитието на вашия бизнес, като ускорят процеса и ви спестят разходи, категорични са експертите.

За да сте сигурни, че ще купите подходящата машина за опаковане, ето на какво трябва да обърнете внимание при избора:

Какви продукти ще опаковате?

Няма как да изберете подходяща машина, без първо да отговорите на този въпрос. Различните типове продукти имат различни изисквания към типа на опаковките. Затова помислете от каква точно опаковка имат нужда продуктите, които произвеждате. Тук е добре да включите както тези, които ежедневно ще ви се наложи да опаковате, така и продукти, които се опаковат само периодично.

Скоростта

Още  един важен фактор  е скоростта. Трябва да знаете какъв обем от продукти окачвате да произведете и  опаковате всеки ден, тъй като това ще окаже влияние върху вида машина, от който се нуждаете. Ако не ви се е налагало да купувате оборудване за опаковане преди, не е нужно да се чувствате притиснати, че непременно трябва да купите най-голямата и най-високоскоростната машина. Добра идея е да започнете с машина, която отговаря на нуждите ви в момента и постепенно да надграждате.

Разходи за експлоатация и поддръжка

Както при всяка голяма покупка, вие искате да вземете предвид не само първоначалните разходи за вашата опаковъчна машина, но и разходите за експлоатация и поддръжка. Въпреки че някои машини може да имат по-висока първоначална цена, не е изключено работят по-гладко и да имат по-добра ефективност. Не забравяйте да се съсредоточите върху възвръщаемостта на инвестицията.

Също така, не забравяйте да вземете предвид някои скрити разходи, които често биват забравени в изчисленията. В това число цената на консумативите, необходимо ли е да наемете допълнителен персонал, който да работи с машината и т.н.

Обучение на служителите

Вече споменахме персонала, затова тук е мястото да обърнете внимание на още една важна гледна точка при избора на машина, а именно дали ще е нужно допълнително обучение на служителите, за да оперират с машината. Това до голяма степен зависи както от сложността на самото оборудване, така и от предишния опит на вашите служители с подобен тип машини за опаковане.

Къде ще разположите машината?

Последно, но не и по значение е свободното място, с което разполагате във вашата производствена база. Това е важно от гледна точка на размерите на машината. Ако разполагате с малко свободно пространство, трябва задължително да се съобразите с този фактор. Все пак, той е важен както за правилната експлоатация на машината, така и за безопасността на работниците и безпроблемното протичане на работния процес.

Това са едни от основните фактори, които имат значение при избора на машина за опаковане. Важно е да не ги пренебрегвате и да имате отговор на всички тези въпроси, преди да се насочите към избора на машина, напомнят от Елекс Груп Холдинг, компания с дългогодишен опит, която предлага разнообразие от машини и консумативи за опаковане. Интересувате се от машини за опаковане –  виж още на фейсбук страницата на компанията.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *