post

Собствениците на малки фирми и крайните потребители все по-често търсят кредити по интернет, за да запълнят своите финансови нужди. Едно от всеки пет предприятия в Съединените щати кандидатства за отпускане на заем по интернет, сочи проучването на Федералния резерв.

Този ръст кара много финансисти и политици да се чудят: Защо собствениците на малки предприятия се обръщат точно към този източник на финансиране? Отговорът е прост.

Той не се крие нито в спестяването на време и пари, нито в по-високите шансове за одобрение. Собствениците на малки предприятия се обръщат към онлайн кредитори, защото новите заемодатели предлагат повече кредитни продукти, които по-добре отговарят на техните финансови нужди. В наши дни много собственици на малки предприятия не се нуждаят от дългосрочни заеми, за да извършват големи покупки, а вместо това искат относително малки суми за справяне със спешни ситуации в краткосрочен план.

Онлайн кредиторите са добре позиционирани, за да отговорят на това търсене. Техните кредити обикновено са с по-малък размер и по-кратки срокове, отколкото традиционните банкови заеми, и докладът на Oliver Wyman and Company потвърждава това. Много онлайн кредитори предлагат парични аванси и вид финансиране, което е особено полезно за по-нетрадиционни случаи.

Собствениците на малки предприятия все пак се привличат и от простите и бързи процеси на кандидатстване в уеб базираните фирми. При проучване на своите клиенти, онлайн фирмата за бързи кредити OnDeck установи, че значителен брой от нейните клиенти са отхвърлили идеята за заемане от традиционните кредитни източници, защото получаването на пари е “твърде трудно” и “отнема прекалено дълго”.

Онлайн кредиторите ускориха и опростиха процесите по кандидатстване, вземане на решения и отпускане на средства. Прогнозите показват, че тези това отнема едва 1/50-то от времето, необходимо за работа с банки по конвенционалния начин. Освен това, онлайн кредиторите са склонни да приемат или отхвърлят заявленията за финансиране за часове, вместо за седмиците, които искат банките.

Повечето собственици на малки фирми вярват, че времето, а не парите, е най-ценният им ресурс. И те наистина предпочитат кредитни продукти, които им спестяват време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *