post

Учени от Калифорнийския университет са изобретили нов начин, по който може да се наблюдава физическата форма и здравословно състояние на човешкото тяло – чрез специална татуировка.
Разработката се базира на специални вещества, които взаимодействат кожата и подават сигнали за състоянието на човек. Не е необходимо да се използват специални мастила, игли или други приспособления.
Самото вещество е умно и прави анализ на обмяната на веществата в човешкото тяло на база на потта, която отделя то. Благодарение на цвета, който татуировката получава – лесно може да се разбере моментното състояние на човекът, който я използва.
Иновативните татуировки дори не са постоянни и могат да се използват под формата на стикер за еднократна употреба. Така всеки може лесно да про следи здравословното си състояние в реално време – когато полага някакъв тежък труд, спортува или е на поход в планината да речем.
Като цяло продуктът е предназначен основно за спортисти, но благодарение на нано-татуировката могат да се спестят редица тестове на човешкото тяло, както и да се избегнат преумора, дехидратация, инфаркти, пренатоварване и т.н. при всеки човек

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *