post

“Лудият” Майк Хюз, 61-годишен шофьор на лимузина и самоук ракетен учен, който вярва, че Земята е плоска, най-накрая излетя със собствената си ракета. След много закъснения, той се изстреля на почти 800 метра във въздуха в събота, преди да се приземи в пустинята Мохаве на около 200 мили източно от Лос Анджелис.

„Бях уморен да чувам от хората, че не съм създал ракета. Ето, направих го“, каза Хюз пред Асошиейтед прес.

Планът за излитането бе обявен още през ноември, но редица фактори забавиха осъществяването му. Най-сериозната причина беше забавянето от страна на федерални или щатски власти за експеримента.

Експериментаторът достигна скорост около 350 мили/ч, преди да се спусне с парашут.

„Радвам се, че го направих“, категоричен е той. По неговите думи тази мисия не е с цел да докаже убеждението му, че Земята е плоска. Въпреки това, Лудият Майк твърди, че астронавтите на НАСА като Джон Глен и Нийл Армстронг са просто актьори.

“Вярвам, че Земята има формата на фризби? Знам ли със сигурност? Не. Ето защо искам да отида в Космоса“, сподели още мъжът пред АП.

Полетът и подготовката за него ще бъдат превърнати в документален филм, който ще бъде показан на онлайн телевизионния канал Noize.

https://youtu.be/0UAHORcbvvQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *