post

Най-забележителната характеристика на Galaxy Note 8 е зашеметяващия му екран. Samsung създаде още по-голям Infinity дисплей, от този на своя Galaxy S8/S8+ и допълнително подобри представянето му. Това обаче е страхотна новина и за Apple, която ще използва OLED дисплей на Samsung в своя десети юбилеен модел iPhone, чиято премиера е след броени дни.

Много вероятно е този дисплей да бъде поне толкова добър, колкото използвания в Note 8, ако не и по-добър. Слуховете сочат, че Samsung усилено се бори да произведе панелите, нужни на гиганта, въпреки, че е безспорния лидер в OLED технологията. Това предполага, че Apple има някои вълнуващи подобрения, които разбира се ще бъдат приложени по-късно и от корейците.

Рей Сонера от Display Mate подложи екрана на Note 8 на същите тестове, които използва, за да анализира производителността на всички нови смартфони и заключи, че фаблетът има най-добрия дисплей в момента на пазара. Той не само е запазил 3К разделителната си способност при увеличения размер, но и яркостта му е с 22% по-голяма, достигайки максимум 1200 нита.

Galaxy Note 8 има най-иновативния и високопроизводителен дисплей за смартфони, който някога сме тествали в лабораторията“ отбелязва Сонера.

Това със сигурност е поредната добра новина за Apple, която ще надгради технологията и постиженията на Samsung в своя iPhone 8, а какво точно ще ни предложи той, ще разберем на 12 септември, когато ще се проведе официалното събитие на компанията в новия й кампус Apple Park.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *