post

Темата за интернет неутралност отново се възроди след като администрацията на американския президент Доналд Тръмп реши да я преразгледа. Новите предложения на практика премахват постигнатото досега и са в полза на големите телекоми, но не и на повечето други технологични компании. Затова те се обединяват в обща позиция, съобщава TechCrunch.

Над 800 стартиращи компании в САЩ се обединиха в обща позиция против предложените промени. Те публикуваха и отворено писмо, в което представят позициите си, като писмото е водено от Y Combinator, Techstars и Engine. В негова подкрепа се подписват и други инвеститори и организации.

“Успехът на стартъп екосистемата на Америка зависи не само от бързия интернет. Зависи и от отворения интернет, включително правила за неутралност, които да гарантират,че големите оператори не могат да дискриминират хора като нас. Сериозно загрижени сме за вашите  намерения да отмените съществуващата правна рамка”, пишат компаниите в писмото си.

Те предупреждават, че без интернет неутралност тези, които осигуряват достъпа до интернет, ще определят кои да печели и да губи в онлайн пазара. Създават се условия да дават приоритетен достъп до свои услуги или тези на партньори и да пречат на останалите като намаляват скоростта на достъпа към тях. “Тези действия директно пречат на възможността на предприемача да започне бизнес и веднага да стигне до глобална аудитория и да промени пазара”, предупреждават още компаниите. Гласуването на новите промени предстои на 18-ти май.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *