post

Близо 50 милиона акаунта във Facebook бяха компрометирани от хакерска атака, съобщи екипът на социалната мрежа. В резултат много потребители се оплакаха от неочаквано спиране на достъпа до уебсайта и приложението.

Пробивът бе идентифициран от инженери във Facebook преди няколко дни. Те обещаха, че хората, чиито профили са били засегнати, ще бъдат информирани за това. Потребителите ще бъдат разлогнати и ще трябва да влязат в профилите си отново.

“Радвам се, че открихме този проблем и го преустановихме”, заяви изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг пред репортери. “На първо място, обаче, трябва да разберем защо се случи. Мисля, че това показва значението на атаките, пред които се изправят нашата общност и нашите услуги. ”

Смята се, че този пробив в сигурността е най-големият в историята на Facebook и е особено тежък. Според екпертите, хакерите са имали възможност да упражнят пълен контрол върху профилите на жертвите си и да влизат с тях в други приложения и страници, без повторно въвеждане на парола.

Този срив в системата идва в момент на сериозна трудност за социалната медийна компания, която се изправя пред нарастваща критика по въпроси, включващи неприкосновеността на личните данни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *