post

От 12 септември започна гласуването в единствения конкурс за български уеб проекти

Конкурсът „Сайт на годината“ се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“ и има за цел да покаже най-добрите български сайтове. Кандидатстването в конкурса продължи до 10 септември и всеки участник можеше да се регистрира в до две от общо десет категории. Сега е време журито и публиката да дадат своя глас, за да отличат сайтовете на годината.

Гласуването ще продължи до 30 септември и всеки може да избере свой фаворит тук: https://bgweb.bg/. Победителите на публиката ще получат грамота, а на журито – грамота и специална статуетка.

Ще се включи и жури, което с присъствено гласуване ще определи до три проекта, личности, инициативи, с принос върху развитието на уеб в България в последната година или като цяло. Възможно е да се номинират и участници, достигнали международно признание и развитие. След обсъждане на всички кандидатури ще се изберат до 3 носителя на специалната награда на „Сайт на годината“.

Категориите на конкурса са 10 – девет са за сайтове, една е за мобилни приложения. Най-голям интерес предизвикаха категориите „Фирмен сайт“, „Сайт за услуги“ и „Продуктов сайт“. Някои от участниците в конкурса са сайтовете на една от най-мащабните конференции за дигитален маркетинг в България и най-големия здравен онлайн магазин у нас. Участват също най-голямата онлайн туристическа агенция в България, предлагаща различни туристически услуги изцяло чрез своите уебсайт и мобилно приложение, най-големият български технологичен портал и много други.

„Радвам се, че успяхме да привлечем повече от 150 кандидатури, както и да мотивираме 52 доказани специалисти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг да станат членове на журито ни. Пред тях стои трудната задача да отличат най-добрите проекти. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 4 октомври. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота“, сподели Жюстин Томс от „Фондация за активно развитие на уеб“.

 „Освен на победителите в обявените категории, ще дадем и специални награди на до три проекта, личности, инициативи, които имат видим и важен принос върху развитието на уеб в България в последната година или като цяло“, каза Любомир Русанов от „Фондация за активно развитие на уеб“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *