post

Оказва се, че станалият световноизвестен туит на Илон Мъск, с който той обяви, че ще свали Tesla от борсата, е имал за цел предприемачът да впечатли своята приятелка – канадската рапърка Граймс. Това съобщиха представители на американската комисия по ценните книжа и борсите.

Припомняме, че през август Мъск обяви в микроблок платформата Twitter, че ще изкупи всички акции на компанията за електрически коли, ако цената на ценните книжа достигне 420 щ. долара.

Този, определен от мнозина за най-известен туит в историята, предизвика проверка на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ, а само преди ден дойде новината, че двете страни са се споразумели извънсъдебно.

Мъск ще трябва да напусне поста председател на борда на директорите, както и да заплати глоба в размер на 20 млн. долара. Отделно същата сума ще трябва да заплати и самата Tesla.

Е, това може да се окаже най-скъпото впечатляване на момиче в съвременния свят. Повечето мъже просто подаряват букети с цветя или други символични подаръци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *