post

Днес Мусала Софт празнува третата годишнина от откриването на развойния си център в Русе.

 

„За 3 години изградихме чудесен екип в Русе. Специалистите ни тук работят в някои от най-интересните и предизвикателни проекти на Мусала Софт. Ускоряваме темпа на развитие и разширяване в Русе и продължаваме да успяваме заедно“, сподели Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.

 

Компанията поддържа стабилен годишен ръст на приходите от над 25% и е на път да достигне 1000 служители до 2020 г. Екипът в Русе е част от стратегията за растеж, като най-търсени в крайдунавския град в момента са Java и .Net програмисти и специалисти по осигуряване на качеството (QA).

 

В края на 2016 г., Мусала Софт придоби русенската компания за софтуерни разработки Върбанов Софт, като така разшири екипа си с още висококвалифицирани кадри.

 

Мусала Софт благодари на математическата гимназия „Баба Тонка“ и Русенският университет „Ангел Кънчев“, които подготвят кадри за софтуерната индустрия в града и страната.

 

За 3 години Мусала Софт изгради устойчиви партньорства с образователните институции и IT обществото в града, организира свои и подкрепи локални събития. В края на април предстои конференция на Мусала Софт в Русе.

 

„Срещнах невероятни хора и професионалисти в процеса на работа с Русе и се радвам, че все повече от тях стават част от екипа ни. За мен е удоволствие да се срещам с русенските ИТ хора и съм на линия да разкажа на всички, които се интересуват от работа в ИТ сектора и Мусала Софт“, сподели Андреа Димитрова, специалист Човешки ресурси с фокус Русе.

 

Мусала Софт (www.musala.com) е водещ регионален доставчик на софтуерни решения. Екипът от 500 професионалисти, работи с широк набор от технологии в някои от най-горещите области като IoT, Big Data, Cloud, AI, Information Management, Automation Testing, Business Analysis, UI&UX.

 

Компанията създава и успешно внедрява иновативни решения и е доказан надежден партньор на местни и международни корпорации в областите ИКТ   (IBM, T-Systems, VMware, SAP, Atos, Cellent, Milestone, UGT), телеком  (Deutsche Telekom, Telenor, Mobiltel, Vivacom), финанси (OTP Group, KBC, DZI, Commerzbank, Generali, Visa), държавни институции (Министерство на вътрешните работи, НАП, Митническите власти на Холандия), както и на водещи компании в автомобилната, текстилната, гейминг индустрията,  здравеопазването и др.

 

Четирите офиса на компанията – в София, Русе, Бургас и Скопие следват най-новите  agile тенденции в организацията на екипната работа за постигане на баланс между работа и почивка и стимулиране на креативността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *