post

Клиентите на Мтел вече могат да купуват дигитално съдържание като игри, музика и приложения от Google Play Store и да заплащат за тях чрез своята месечна сметка, заедно с останалите услуги, които ползват от оператора. Услугата се предлага без допълнително заплащане и е отворена за всички частни абонати – на абонамент и с предплатени карти.

Общата стойност на покупките в Play Store, които могат да бъдат направени в рамките на един месец е 50 лева, а всички трансакции ще бъдат добавяни към месечната фактура на абонатите. При клиентите на предплатени карти сумата за направената покупка ще бъде приспадана от техния баланс. Няма ограничение по отношение на броя на приложенията или другото платено съдържание, което потребителите могат да свалят. Клиентите ще могат да правят и плащания в самите приложения (т.нар. „In-App“ покупки).

Директното плащане при оператора предлага повече сигурност и удобство на потребителите, които използват устройства с операционна система Android. Клиентите вече няма да се налага да въвеждат номер на кредитна или дебитна карта и да рискуват сигурността на своите данни. Услугата за директни плащания на Мтел ще изисква еднократна регистрация и е лесна за използване.

За първоначалната регистрация на услугата трябва да се направи плащане, докато устройството е свързано с мрежата на Мтел. Веднъж регистрал се, потребителят може да плаща в Google Play Store както през мобилната мрежа на Мтел, така и през Wi-Fi, когато е влязал със своя профил в Google. За всяка извършена покупка клиентът получава електронна фактура на подадения свой e-mail с детайли за плащането. Тази фактура се изпраща от Google Play.

Повече информация за директните плащания при Мтел за покупки в Google Play Store можете да намерите на сайта на оператора: https://www.mtel.bg/google-play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *