post

15 нови зарядни станции за електромобили ще бъдат открити през първото тримесечие на 2018 г., става ясно от съобщение на компанията, специализирана в производството на продукти за електроснабдяване АББ.

15 зарядни станции (Terra53) на компанията вече са разположени по ключовите пътища в страната. Обхванати са международните маршрути от от София до границата с Гърция и Турция, като има инсталирани станции в София, Варна, Велико Търново, Благоевград, Сандански, Раковски, Стара Загора, Любимец и Бургас. Партньор на АББ по интегрирането на станциите е eMobility International.
В ход са и плановете за по-нататъшно разширяване на мрежата, което да обхване всички по-главни пътища и автомагистрали до края на първото тримесечие на 2018 г.
Най-популярната зарядна станция, Terra 53 CJG, предлага съвместимост с всички електрически превозни средства на българския пазар посредством стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2. Тя осигурява цикли на зареждане между 15 и 60 минути, в зависимост от капацитета на батерията на всяка кола. Освен това станцията може да функционира в тежки климатични условия при температури от – 35 до + 55 градуса по Целзий.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *