post

През последните години по целия свят се провеждат международни форуми, посветени на компютърни игри. Днес има много турнири за кибер спортисти, от които можем да спечелим добри пари. Този тип приходи обаче не е за всеки, тъй като само най-добрите могат да се превърнат в професионални геймъри от най-високо ниво.

От какво печелят професионалните геймъри?

Електронните спортове стават все по-популярни и гейм турнирите привличат редица богати спонсори, които имат желание да инвестират в този тип виртуална индустрия. Големи събития от този тип могат да привлекат хиляди зрители, многобройни участници и награден фонд от няколко милиона долара, който най-добрият геймър печели.

За кого е подходящ гейминга?

Компютърните игри са популярни сред всякакви хора – от различни възрасти и с различен социален статус. Близо 80% от младите хора предпочитат да прекарват свободното си време пред компютъра. Но геймингът е любимо занимание и за хората между 18 и 50-годишна възраст. Така че, независимо на каква възраст сте, ако обичате компютърните игри, просто се отдайте на страстта си.

История на виртуалните спортове

Днес се провеждат турнири по множество дисциплини – Counter-Strike, Quake, Dota, StarCraft и др. Малцина обаче знаят, че първата лига за виртуални спортове се появява през 1997 година, благодарение на играта Quake, а първата игра с кооперативния режим е Doom 2.

Добрият пример у нас

Примери за успехи във виртуалните спортове не липсват и един от тях е българинът Иван Бориславов Иванов, който преди две години стана най-успешният ни e-спортист и спечели два милиона лева от една от най-популярните видеоигри в света – Dota 2.

Ако се питате какво да направите, за да сте на неговото място, ви съветваме първо да се подготвите добре като научите колкото е възможно повече техники за реагиране в различни ситуации, след което да не спирате да играете, докато не достигнете отлична форма. И най-накрая не забравяйте, че решаващи са не само подготовката и таланта, а и дозата късмет в правилния момент. Желаем ви успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *