post

В стремежа си да продължи да бъде важен фактор на световния пазар, Европейският съюз определя като основен приоритет, развитието на единния цифров пазар. Затова и една от основните задачи на българското председателство е той да бъде източник на растеж и конкурентоспособност. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на среща с ръководителите на Американската търговска камара към Европейския съюз.

Камарата провежда срещи с представители на правителството, по време на които обсъждат дневния ред за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

В рамките на срещата министър Московски представи програмата и приоритетите в секторите „Транспорт“ и „Информационни технологии и съобщения“ за предстоящото европредседателство. Министърът посочи, че темата за Западните Балкани и за киберсигурността ще са водещи по време на разговорите в първата половина на 2018 г.

Представителите на търговската камара изтъкнаха готовността на американските компании за инвестиции в България. Акцент беше поставен върху развитието на транспортните системи в страната и ценообразуването на транспортните услуги, съобщиха от министерството на транспорта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *