post

Мениджърът на Huawei Лао Ши е на мнение, че съвременните смартфони нямат нужда от повече от 4 GB оперативна памет. Сега най-мощните мобилни апарати са комплектовани с 6 GB RAM. Нещо повече, Samsung и SK Hynix вече представиха LPDDR4 модули с обем 8 GB за мобилните устройства.

В асортимента на самата Huawei присъстват смартфони с 6 GB оперативна памет. Това например е моделът Honor V9 с процесор Kirin 960 и 5,7 инчов QHD дисплей. Но според Лао Ши, 6-те гигабайта в смартфона са излишни. Оптималните от гледна точка на съотношението цена/производителност, са 4 GB RAM, които са достатъчни за всички повседневни задачи.

Нещо повече, по думите на мениджъра на Huawei, някои апарати с 4 GB RAM показват в тестовете по-високо бързодействие, отколкото съпоставимите по характеристики устройства с 6 GB. Причината е в оптимизацията на операционната система. Впрочем, 6 и повече гигабайта оперативна памет вероятно ще са нужни за приложенията, поддържащи виртуална реалност, която все повече набира популярност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *