post

По-рано тази седмица изпълнителният директор на Hewlett Packard Enterprise Мег Уитман обяви, че напуска поста си. В писмо до служителите на компанията тя казва, че това не трябва да е изненада, съобщава BusinessInsider.

“За тези от вас, които следяха работата ми заедно с Антонио през последната година, напускането ми не трябва да е изненада. Преди много години казах, че следващият изпълнителен директор на компанията трябва да дойде отвътре. Когато казах това, Антонио беше точно типът вътрешен човек, който имах предвид”, пише Уитман.

В писмото си тя визира Антонио Нери. В момента той е президент на HPE, но от 1-ви февруари 2018 г. ще поеме длъжността на Уитман. От известно време той работи редом с Уитман и по все повече публични прояви, като очевидно смяната на Уитман се е планирала доста време.

Самата Уитман не казва причини за решението си да се оттегли. Тя не коментира и какви са ѝ плановете. Засега е ясно единствено, че тя ще остане член на борда на директорите на HPE и планира да излезе в почивка.

“След 35-годишна кариера без спиране дори се чувствам готова за малко свободно време, но няма шанс да отида при конкурент. Няма шанс. Обичам тази компания и никога не бих отишла при конкурент”, пише още Уитман.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *