post

Технологичната сингулярност предстои – такова убеждение изрази преди броени часове японският милиардер Масайоши Сон в дискусия за бъдещето на технологиите в рамките на провеждащия се в момента в Барселона Световен мобилен конгрес (Mobile World Congress – MWC). Събитието, в което участва и представител на Pixelmedia.bg, събра над 100 000 специалисти в сферата на телекомуникациите и онлайн бизнеса в столицата на испанския регион Каталуния.

Масайоши Сон беше сред лекторите в панела The Next Element. Сон е основател на японската група Softbank и е известен като човекът, губил най-голямо състояние в историята. В началото на 2000 г. той за броени дни е по-богат дори от Бил Гейтс, но скоро след това – в разгара на dot com кризата – неговото състояние от над 76 млрд. щ. долара за кратко се стопява до 1.1 млрд. щ. долара.

Днес обаче Сон отново е в стихията си, а неговата Softbank неотдавна придоби британския производител на чипове ARM Holdings за около 32 млрд. щ. долара.

Пред аудиторията на мобилния конгрес милиардерът заяви, че твърдо вярва в концепцията за технологичната сингулярност (хипотетичен етап, в който хората ще се слеят с машините и изкуственият интелект ще управлява всичко) и смята, че появата на изкуствения интелект може да реши много проблеми на човечеството. Сон завърши своята лекция с думите, че е търси възможностите да спечели от тази тенденция и е отворен към нови партньорства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *