post

Въпреки трудностите, които преживява в момента, главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е сред хората, изкарали най – много пари на ден, макар и на крехката възраст 34 години.

Днес създателят на социалната мрежа притежава 74 млрд. долара нетно богатство, според Forbes. Пресметнато спрямо годините му, излиза, че той е печелил средно по 5,97 млн. долара на ден. Преди него е единствено основателят на Amazon Джеф Безос, чието приблизително състояние от $132 милиарда щатски долара прави около $6,8 милиона за всеки ден от живота му (Безос е на 54 г.), пише CNBC, цитирана от infostock.

Други технологични предприемачи като съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, също започват кариерата си млади – Гейтс става най-младият милиардер през 1987 г., когато спечели първия си милиард на 31-годишна възраст. Но тъй като той дарява по-голяма част от богатството си, днес, когато е на 62-годишна възраст, сметката показва, че е изкарвал по 4 милиона долара на ден.

Уорън Бъфет от Berkshire Hathaway, който също е поел ангажимента да дари голяма част от състоянието си на фондацията на Гейтс, прави по около 2,7 милиона долара на ден на 87-годишна възраст.

Зукърбърг също е насочил голяма част от богатството си, спечелено от Facebook, за различни каузи през последните години. Той е продал акции в компанията на стойност около 3,38 млрд. долара през последните шест месеца, според FactSet, предимно за да финансира инициативата Chan Zuckerberg, която инвестира в широк кръг от каузи, включително образование, здравеопазване, жилища на достъпни цени, имиграционна реформа и реформа на наказателното правосъдие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *