post

Бихме искали ЕС да постигне повишено и еднакво равнище на защита на личните данни за всички доставчици на далекосъобщителни услуги. Това е условие за повишаването на доверието в европейската цифрова икономика, заяви еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел.

Тя отбеляза, че “Цифрова Европа” е първата подобна паневропейска програма. Искаме да инвестираме в стратегически цифрови способности – изкуствения разум, киберсигурността, високоизчислителни машини, цифровите умения на гражданите, посочи еврокомисарят.

По нейните думи тези усилия са свързани с конкурентоспособността на ЕС. Единният цифров пазар отбелязва стъпка напред към осигуряването на инвестиции в телекомите. Така Европа ще може по-бързо да внедри далекосъобщителни услуги от пето поколение. Гражданите ще бъдат първите, които ще се възползват, добави Габриел.

Тя добави, че стремежът на ЕС е да подкрепи техническите решения за защита на цифровия единен пазар. Стремим се да съобразяваме законодателството с действителността, на основата на европейския подход, развит около гражданина и общите ни ценности, допълни еврокомисарят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *