post

Една от най-големите технологични компании, американската „Майкрософт“, ще разшири сътрудничеството си в сферата на изкуствения интелект с университети, компании и научно-изследователски центрове на Китай, съобщава „Чайна Дейли“, цитирана от ТАСС.

Компанията си е поставила за цел да привлече още по-голям брой китайски специалисти и да разшири възможностите за „цифрова трансформация на бизнеса на “Майкрософт“. „Китай е един от най-динамично развиващите се пазари, над 400 хиляди местни разработчици на програмно осигуряване използват платформите и технологиите на „Майкрософт“ за създаването на различни приложения, а над 100 хиляди от тях правят разработки в областта на изкуствения интелект“, заяви изпълнителният вицепрезидент на компанията Хари Шум.

„Разширявайки сътрудничеството с Китай, ние се надяваме да открием нови възможности на местния пазар“, каза той. В близко бъдеще американската компания ще започне съвместна работа с “Чайна мобайл”, производителя на дронове DJI и Пекинския университет. Китайските власти активно съдействат за развитието на отрасъла на изкуствен интелект в страната. През 2017 г. в него са вложени около 28 милиарда долара.

Според плановете на правителството се очаква, че към 2025 г. обемът на тази индустрия ще достигне 63 милиарда долара, а към 2030 г. – около 158 милиарда долара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *