post

Huawei P10 lite е смартфон, който доказва, че само комбинацията от съвременни технически характеристики и перфектен софтуер може да създаде продукт, който напълно да удовлетворява потребителите. Като част от топ 3 на производителите на смартфони в света, преди няколко години Huawei реши да създаде и развие свой собствен потребителски интерфейс, който да има допълнителни функции за по-лесно използване на самия телефон. Huawei P10 lite използва най-новата версия на системния фронт-енд EMUI 5.1, който работи с Android 7. Една от функциите, която отличава EMUI от другите платформи е Knuckle Gestures (жестове с кокалчетата). Това е един напълно нов начин да ускорим работата си с телефона. Всеки един смартфон може да бъде контролиран чрез докосване с пръсти, но P10 lite може също така да засече, че рисуваме по екрана с кокалчета и да активира подходящите функции. Полезно е да научим тези допълнителни жестове и да ги използваме често.

Жестовете с кокалчета в менюто на Huawei P10 lite са разделени на три основни групи: смарт скрийншот, рисуване и жестове за разделяне на екрана.

Смарт скрийншот
Много често ни се случва да направим скрийншот, който да изпратим на някой приятел или колега. Това може да е част от карта, страница от приложение, интересен цитат от някоя статия или пък част от работна таблица. Обикновено, за да се направи скрийншот, трябва да натиснем едновременно поне два бутона. С Huawei P10 lite е много по-лесно – просто трябва да почукаме два пъти по екрана с едно от кокалчетата и скрийншотът е готов. Едновременно с това излиза и меню, което дава възможност да изпратим веднага файла. Но какво става, когато избрания фрагмент е по-голям от екрана? Няма проблем – просто изписваме буквата S на екрана, използвайки кокалчетата си и смартфонът ще направи по-голям скрийншот, например на цяла уеб страница. Когато искаме да включим само част от страницата, просто я селектираме с кокалчето. И това не е всичко, което опцията смарт скрийншот може да предложи. Когато почукате по екрана с две кокалчета едновременно, смартфонът ще отвори видео презентация, която обяснява за какво служат различните опции в менюто. Това може да е от полза на хората, които не са чак толкова запознати с новите технологии и така могат да научат как да използват дадени функции на техния Huawei смартфон.

Рисуване
Функцията „Рисуване“ е може би най-лесният начин да активираме което и да е приложение или услуга от нашия смартфон. Тя дава възможността да активираме 4 различни функции много бързо – просто изписваме, която и да е от буквите c, e, m или w върху екрана с кокалче. Можем да зададем функция на всяка една. Например, когато изпишем буквата c, ще се активира камерата. Не може да бъде по-лесно и по-бързо!

P10 lite_split_screen

Жест за разделяне на екрана
Жестът за разделяне на екрана е много бърз начин да активираме полезната, макар и рядко използвана функция за работа с две приложения едновременно. Повечето потребители просто не знаят как да разделят екрана си. Това е изключително лесно с Huawei P10 lite – просто използваме кокалчето си, за да нарисуваме права линия по средата на екрана, за да го разделим на две части и смартфонът ще бъде готов да работи с две програми едновременно. Можем дори да настроим големината на разделяне.

Knuckle Gestures е една много полезна функция, която улеснява и ускорява използването на смартфона. Тези възможности са един от най-важните компоненти на последния EMUI 5.1 фронт-енд, който е оптимизиран за максимална продуктивност. Жестовете минимизират броя стъпки нужни за изпълнението на повечето задачи. В комбинация с най-добрия хардуер, това позволява на потребителите на Huawei P10 lite да правят повече за по-малко време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *