post

Калифорнйският стартъп Chowbotic представи Sally – 159-килограмова машина, специализирана в приготвянето на най-различни салати само за 60 секунди.

Устройството е просто за управление, а когато продуктите му привършват то подава сигнал. Според твърденията на разработчиците, Sally е по-хигиенична, тъй като на практика се изключва човешкият фактор.

За да се възползва от услугите на автомата, потребителят трябва да избере на екрана на устройството варианта за салата и при желание да премахне или добави продукти. Sally е в състояние да приготви салата от практически всякакви продукти – плодове, зеленчуци и с добавяне на различни сосове. В допълнение, роботът изчислява калориите на бъдещото блюдо и ако се налага, предупреждава потребителя.

Цената на устройството е 30 000 долара. По тази причина Sally явно не е подходяща за използване в домашни условия, затова и разработчиците ориентират своето устройство към ресторанти и заведения за бързо хранене. Но в бъдеще те обещават да разработят по-евтин (и по-компактен) вариант за домашно използване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *