post

Huawei представя интересни съвети в областта на кулинарната фотография, които могат да бъдат от полза за всички любители на качествените снимки на храна. Новите флагман смартфони на компанията Huawei P20 Pro и P20 Pro имат редица нови функционалности, които спомагат заснемането на перфектни кадри от всеки, дори да не е професионалист в сферата на фотографията.

 

Да бъде светлина!

Когато нещо не е наред, първото нещо, което трябва да направите, е да обърнете внимание на осветлението. Светлината е ваш приятел – затова се убедете, че снимате във възможно най-добрите условия.

Кадрите на храна са най–добри на мека, дифузна естествена светлина. Това гарантира, че всички малки детайли са добре осветени за обектива.

Capture1233232

 

Снимките по-горе са заснети с HUAWEI P20 Pro с активиран изкуствен интелект (Master AI). Авторът е имал късмет с леко облачното време, което омекотява иначе ярката обедна светлина, а резултатът се вижда на снимката отляво. Като бонус, естествените сенки подчертават детайлите на салатата, като й придават по-реалистичен, обемен вид.

Снимката на закрито е направена малко по-късно в търговски център наблизо. Цветовете са все така ярки, благодарение на Master AI, но снимката изглежда доста плоска в сравнение с тази, заснета на открито.

 

Красотата е в обикновените неща

Не всеки кадър трябва да бъде изключителен; не се страхувайте да от семплите и простички неща.

3

Изберете чист или семпъл фон. Играйте си с контрастите на цветовете. Ако снимате чиния с храна, уверете се, че сте я почистили добре, за да не развалите композицията. Използвайте допълнителен обект в кадъра като например прибори, които могат да покажат сюжета на вашата снимка, а ако снимате храна, която вие сте приготвили, може да сложите използвани сурови продукти като черупки от яйца, които да покажат на публиката от какво е направено ястието.

 

Снимайте храната си в най–подходящия момент с най-доброто устройство.

Погледнете снимките долу:

433333333333333

 

 

Качеството идва с цената – затова се уверете, че камерата ви отговаря на това правило. Сравнявайки двете снимки, едната е направена с Iphone X, а другата с P20 Pro, втората изглежда с по–ярки и наситени цветове и по–добър фокус на обекта. Това е защото дясната снимка е направена с активиран Master AI, функция която е уникална за устройствата на Huawei от висок клас, P20 и P20 Pro.

 

Когато Master AI на P20 или P20 Pro засече, че сте насочили камерата към храна, ще разпознае сцената автоматично и ще настрои цветовете, така че зеленото и червеното да са по–ярки и апетитни. Резултатът? Изкушаваща храна, която естествено ще накара повече хора да натиснат лайк бутона.

44444444444444444444

Вече се чувствате гладни? Тези снимки на вкусотии сигурно са възбудили апетита ви. Можете да направите същото с вашите последователи в социалните мрежи с P20 Pro или P20. Пробвайте го скоро!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *