post

Facebook напредва с работата по своята криптовалута GlobalCoin, като обмисля множество варианти да задържа интереса и доверието на потребителите. Един от тях може да се окаже плащането на лихви на потребителите, прогнозира блокчейн регулаторът на Уайоминг Кейтлин Лонг, цитирана от CCN.

Според Лонг социалната мрежа може да плаща лихви на потребителите на своята криптовалута. Тя очаква това да провокира недоволството на американската банкова система, която да обвини компанията в популизъм.

Лонг смята, че Facebook може да се окаже в позиция, в която няма как да не плаща лихви. Компанията иска нейната GlobalCoin да е стабилна и ще е свързана с реални валути. За целта тя може да депозира големи парични суми, които да гарантират криптовалутата ѝ, но и ще трупат лихви. Това може да е един от начините за финансиране на проекта, но вероятно ще породи и доста критики. Затова тя може да се окаже принудена да споделя поне част от лихвите с потребителите.

За сега прогнозите на Лонг си остават само прогнози. Тя смята, че все пак навлизането на Facebook в света на криптовалутите ще увеличи значително интереса към тях, което ще се отрази и на Bitcoin и останалите виртуални монети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *