post

Ново устройство за заключване на велосипед с название Bisecu е разработено от едноименна южнокорейска компания. Ключалките, който се управляват чрез смартфон не са нещо ново, но от Bisecu са успели да подобрят това изобретение. За разлика от повечето подобни устройства, Bisecu се поставя на колелото и повече не се сваля.

Цилиндричното устройство е устойчиво на удари, влага и прах, и тежи 350 гр. То се поставя на предното колело, което изисква от потребителя 10-на минути време. Ключалката използва Bluetooth и се свързва със смартфона чрез специално приложение.

Когато потребителят се отдалечава от паркирания велосипед, ключалката автоматично блокира предното колело. Ако някой се опита да открадне велосипеда, сензорът за движение го засича и включва сигнализация. Освен това, ключалката ще уведоми потребителя за кражбата чрез приложението. Блокировката може да се управлява и директно през смартфона. Като бонус приложението показва скоростта и изминатото разстояние на велосипеда.

Батерията на устройството е достатъчна за половин година работа на Bisecu. За събиране на средства за производство на устройството компанията ще стартира кампания на Kickstarter. Смарт-ключалката ще се продава на цена 100 – 150 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *