post

Един от водещите сайтове за обяви на Африканския континент Jiji придобива основния си конкурент на континента – местното подразделение на OLX. Сделката обхваща бизнеса на OLX в Кения, Гана, Уганда и Танзания.

Няма информация дали придобиването има отношение към европейския и в частност – българския пазар, но най-вероятно не е така. Припомняме, че международната платформа OLX присъства у нас след като преди няколко години придоби българския Prodavalnik, a през пролетта на 2014 г. компанията – майка Naspers обедини всичките си сайтове за безплатни обяви в над 100 държави под общата марка OLX.

След придобиването на OLX в Африка нигерийската Jiji ще получи достъп до общо 300 милиона потребители в пет страни на континента. Това ще превърне платформата в един от водещите африкански технологични играчи и в поредния пример, че тепърва ще чуваме новини от ИТ сектора там.

Към момента Jiji е най-популярното приложение за електронна търговия в Нигерия, с над шест милиона активни потребители и 50 000 професионални търговци, които публикуват над 1 милион продукта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *