post

Първо беше шахматът, а след това – го. Изкуственият интелект побеждава хората на все повече интелектуални игри, а поредното доказателство за това е създаването на софтуер, който е почти толкова добър колкото хората и на покер.

Той е създаден от изследователи от University College в Лондон, сред които има и член на екипа, създал системата DeepMind, която неотдавна победи един от най-силните играчи на сложната китайска игра го.

Според екипа, новият изкуствен интелект може да играе популярната версия Texas Hold’em покер почти толкова добре, колкото и хората. Освен това той се е научил да играе без никой да му обяснява стратегиите и подобрява своята игра, провеждайки мачове срещу … себе си.

Неговите създатели посочват, че софтуерът може да бъде използван и за решаване на множество други задачи, но сякаш покерът привлече вниманието най-много. Сега стотици хиляди онлайн играчи могат да се запитат – дали скоро няма да се сблъскат из покер сървърите с машина, която не може да бъде различена от човек по своята игра.

One thought on “Компютрите скоро ще ни бият и на … покер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *