post

Ако зададем въпроса „Кои са най-добрите употребявани лаптопи на пазара?“, може би ще затрудним с отговора дори и най-големия хардуерен специалист. Дилемата е наистина огромна, понеже нещата не опират само коя да е марката на преносимия компютър, а и кой точно модел и вариация, защото всички предложения от гигантите в световната индустрия като Dell, Lenovo и HP заслужават отделно внимание.

Избирайки употребяван лаптоп от дадена марка, вие трябва преди това винаги да си отговорите на въпроса за какви цели ще го ползвате – за игри, лични нужди, мултимедия и забавления или за работа и колко натоварваща е тя? Важността на това идва от факта, че така ще знаете, на какви технически параметри да наблягате, за да изберете вашият преносим компютър втора употреба.

Всички тези разнообразни дейности обуславят и нуждата от модели с почти всевъзможни комбинации от хардуерни компоненти. При покупката на лаптоп ще имате огромен избор между процесор CPU, оперативна памет RAM, твърд диск HDD, видеокарта, матрица на дисплея, комуникационни портове и т.н.

По тази причина е наистина много трудно да кажем, защо някой лаптоп е по-добър от друг. Почти всяка машина може да превъзхожда друго устройство по едни параметри и да отстъпва по други показатели. Като добавим и субективния фактор на всеки потребител, то мисията за коронясване на един единствен лаптоп става невъзможна. Единствено феновете на Apple могат с лека ръка да обявят в култ някой MacBook Air. Но ние сме безпристрастни!

И все пак ще се опитаме да отличим няколко серии от модели на различните хардуерни производители на лаптопи, които наистина са прославили производителите си.

Dell Precision

Безспорно една от най-добрите и известни линии с марката Dell e серията Precision. Предложенията от тази продуктова серия се отличават с едни от най-добрите модели на пазара. В повечето случаи говорим за висок клас работни станции и машини за сериозни натоварвания. Инженерите, създаващи моделите от Precision имат нелеката задача да създадат достатъчно мощни лаптопи, които сериозно да конкурира десктоп машините като производителност. И при повечето образци успяват да си свършат работата перфектно. Един такъв лаптоп втора употреба е именно Dell Precision M4700. Почти съвършена машина за работа, дизайн, сериозни изчислителни задачи и дори 3D рендиране.

ThinkPad от Lenovo

lenovo-thinkpad-W510

Следващото безспорно уникално предложение в световен мащаб е серията ThinkPad първоначално създадена от инженерите на IBM, а в последствие придобита от Lenovo. Почти няма човек на земята, който да не е чувал за легендарни модели като T400 или Т500. Достатъчно добра е и серията започваща с означението X, където безспорен лидер е модела ThinkPad X220. Моделите от тази продуктова гама се отличават с невероятна здравина и иноваторски решения, за които новите образци могат само да мечтаят. Един такъв лаптоп втора ръка може да надживее няколко поколения еднодневни нови машини. От същата серия ThinkPad отлично представяне има и модела ThinkPad W510.

Elitebook серията на HP

HP-EliteBook-8460p

Не можем да си кривим душата и стане ли въпрос за качествени и надеждни лаптопи трябва да споменем продуктовата серия Elitebook на популярните HP /Hewlett Packard/. И ако средния клас на марката е по-скоро недолюбван, заради някой недомислици, прегрявания и вградени дефекти то трябва да заявим че Elitebook е съвсем друга бира. В тази линия продукти има модели, които са повече от перфектни. Например моделът HP Elitebook 8460p, екипиран със SSD устройство, мощен Core i5 процесор и 4GB DDR3 RAM.

Fujitsu Celsius

fujitsu-celsius-h710

За да сме напълно справедливи към всички е нужно да се поклоним до земята, типично по японски и на серията Celsius от марката Fujitsu. За огромно съжаление в България техните лаптопи не са от най-популярните. Но моделите с означение Celsius са смайващи със своята японска прецизност и перфекционизъм. Достойни работни станции с много добре планирани хардуерни компоненти и изчистен дизайн. Най-известния самурай от серията е Fujitsu Celsius H710, който на фона на един нов лаптоп в същия ценови клас е като нинджа сред каратисти с бял колан 🙂 Серията мобилни компютри Fujitsu Lifebook също има какво да покаже, но тя е по-скоро в средния клас техника с добре балансирани параметри и много достъпни цени.

От къде да изберем втора употреба лаптоп?

Ако вече сте се насочили или избрали лаптоп втора употреба от някоя серия световни предложения, тогава може би си задавате въпроса, от къде да купим?

Отговорът е прост и лесен. А именно Интерсервиз-20 известни като бутик за употребявана компютърна техника. Това е едно от най-добрите места за покупка на този тип стоки – много качествена и запазена техника, регулярни промо оферти, лесна поръчка по телефон, скайп или мейл, лесна навигация и учтив персонал, който винаги е насреща, за да ви помогне, ако все пак се затруднявате с вашия избор.

One thought on “Кои са най-добрите лаптопи втора употреба на пазара?

  1. А именно Интерсервиз-20 и много лесно могат да ви излъжат като мен. Така, че невярвайте на тази реклама тук!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *