post

Е-Academy и Webit Ambassadors Honorary Board стартираха международен онлайн експеримент за измерване на влиянието на хората в интернет – Webit Most Influential People Online in CEE.

Инициативата се реализира с подкрепата на лидерите в дигиталния, интернет и маркетинг бизнес в света – IAB Europe, European Association of Communication Agencies, MMA Global, World Federation of Advertisers. Измерването продължава до 18 октомври.

Целта на експеримента е да намери най-влиятелните онлайн лидери от Централна и Източна Европа. Организаторите на мащабния проект вярват, че влиянието е много повече от събирането на формален брой приятели, последователи и фенове в мрежата. Влиянието означава всички те да бъдат активирани и мотивирани към конкретно действие.

Междинните резултати от измерването показват, че българи оглавяват първите две позиции на най-влиятелните хора онлайн в Централна и Източна Европа. Като индикатор за реалното им влияние е заложено популяризирането на предстоящото издание на форума за дигитална индустрия – Webit 2010. Класирането им може да бъде проследено в реално време на http://influence.webitexpo.com.

В края на експеримента петимата най-влиятелни онлайн личности в Централна и Източна Европа ще получат титлата „Webit консул” за период от една година.

„Програмата Webit Most Influential People Online ще даде цялостен поглед върху онлайн лидерството в региона и ще потвърди идеята, че влиянието е много повече от едни клик. Да влияеш, означава да накараш хората да действат след твоята покана – да въздействаш онлайн на поведението на тези, които те следват”, каза Пламен Русев, председател на организационния комитет на Webit и председател на борда на е-Academy.

Критерии за измерване на резултатите

Резултатите от експеримента Webit Most Influential People Online се измерват по броя на уникалните посещения на последователи към съдържанието на сайта http://influence.webitexpo.com, както и по броя на хората, към които участниците са отправили покана да се регистрират за конференцията Webit 2010.

Под внимание се взимат още нивата на влияние до над пета степен – напр. лидерът мотивира своите последователи да се регистрират, а те от своя страна активират други хора да направят това. Всеки клик е равен на една точка, а всяка потвърдена и платена регистрация за форума wеbit 2010 носи 10 точки.

Две са основните стъпки, с които всеки може да се включи:

1. Да сподели съдържанието на проекта с приятели във социалните мрежи Facebook, LinkedIn или да изпрати електронно писмо
2. Да публикува рекламните банери на Webit 2010 на своя блог или уебсайт

Посланиците на Webit Ambassadors Honorary Board са президентите на най-големите европейски индустриални асоциации – Ален Йоро – почетен посланик и председател на борда, президент на IAB Europe; Доминик Лайл – почетен посланик и член на борда, генерален директор на Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA); Пол Бърни – почетен посланник и член на борда, управляващ директор на Mobile Marketing Association, Европа; Пламен Русев – почетен посланник и член на борда, председател на борда на е-Академия.

В България почетни посланици на Борда на посланиците на Webit са Николай Неделчев, Изпълнителен директор на „Публисис МАРК груп” и Ненад Лозович, управляващ собственик на New Moment New Ideas Company.

Webit 2010

Най-голямото събитие за дигиталната индустрия в Централна и Източна Европа – Webit 2010, събира в София топ мениджърите и световните лидери в маркетинга, рекламната и дигиталната индустрия. Форумът се провежда от 27 до 29 октомври 2010 г. в Националния дворец на културата.

Бранд маркетинг, дигитален криейтив, маркетинг в социални медии, видео реклама, мобилен маркетинг, реклама в игри и онлайн продажби ще формулират основните теми за панелни дискусии, сесии и специални презентации на Webit 2010. В програмата на форума са предвидени повече от 60 семинара, 2 мастър класа и възможност за бизнес срещи в специално обособена VIP-зона.

Над 70 лектори, сред които регионални и международни мениджъри от Facebook, Yahoo!, eBay, BBC ще представят знания и опита на най-големите фирми в света, както и анализи и тенденции за бъдещето на дигиталния бизнес.

Повече информация за Webit 2010 можете да намерите на WebitExpo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *