post

Запознати ли сте с природните средства, чрез които бихте могли да подкрепите защитните функции на организма си, част от които е и имунната система?

В днешната ни публикация сме ви подготвили любопитна информацияза това как да консумирате едно от най-полезните растения в наши дни, под формата на сок. Още – предстои да узнаете и по какъв начин сокът от нони влияе на различните системи в организма и има ли случаи, в които е добре да не го пиете.

Нони сокът, познат още под названието индийската черница, е всепризнато средство за детоксикация на организма и мощно болкоуспокояващо. Естествено наред с тези свои две качество – полезните плодове на растението Morinda Citrifolia, крият редица други ползи за човека. Още преди 2000 години древните източни народи на Индия, Китай и съседните им страни са открили, че със сок от нони биха могли да лекуват различни неразположения, каквито са:

– болки в ставите, артрит;
– бронхит, кашлица, астма;
– менструални болки;
– безплодие;
– проблеми с простата и други.

В наши дни – благоприятния ефект от ежедневната консумация на сок от нони е известен в цял свят. Накратко – той оказва ободряващо влияние върху всяка сиситема, подсистема и орган в човешкото тяло. Знаете ли обаче по какъв начин сокът от нони влияе на всяка система в човешкото тяло, поотделно?

Преди да ви разкрием – важно е да отбележим от какво е изграен сокът нони, т.е кои са полезните съставки, които го превръщат в така незаменим лечител на различни заболявания и състояния. На първо място, най-голямо впечатление в състава му, правят 18-те различни аминокиселини. След това се нареждат различните витамини и минерали, и не на последно място на някои места се изброяват още цинк, желязо и други. По-подробно разгърнато съдържанието на сока от нони може да откриете на bio-vital.net. А ето и как всички полезни вещества в напитката влияят на различните системи в човешкото тяло:

1. Имунна система.
Всеизвестно е, че имунната система е едно от основните средства, чрез които човешкия организъм се защитава от навлезли в него микроби и вредители. Отслабената имунна система също така създава благоприятни условия и за развитието на коварното заболяване рак. Приемът на сок от нони укрепва имунната функция, като подпомага нейната борба с различни паразити и вируси.

2. Кръвоносна система.
В това число влизат и всички тъкани и клетки, на които нони сиропа също действа ползотворно. Тъй като природната напитка е добър антиоксидант, тя спомага за правилното функциониране на клетките и съответно регенерирането на тъканите; Именно затова сок от нони се препоръчва и ако искате да имате добре изглеждащи коса и кожа. Сокът също така премахва вредното действие на т.нар. свободни радикали.

3. Храносмилателна система.
Една от ползите да консумирате редовно нони сок е също и въздействието му върху храносмилателната система. Той прави усвояването на всички полезни вещества от храната по-лесно усвоими, но също спомага за премахването на излишните газове, освобождавайки ви от излишмата тежест в стомаха. Отстранява шлаки и доказано сваля излишните килограми.

4. Умствена дейност.
Изненадани ли сте? Приемът на препоръчителното дневно количество сок от нони ще подобри усмтвената ви дейност и способностите ви за обучения, запомняне на информация и т.н.

Повече по темата ще откриете от сайта на bio-vital или на телефон: +359 883 73 33 66.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *