post

Сред всичката технология, която присъства в домовете ни, само самите ни домове изглежда изостават от тенденцията. Идеята за умните градове (Smart Cities) навлиза все повече в стратегиите на строителни компании, като една добра възможност за опазване на околната среда.  Решихме да Ви предложим няколко идеи, които ще направят дома Ви умен.

Умни крушки

Едно от нещата, които може да модернизирате в дома си, е осветлението. Компании като Philips и Limitless LED произвеждат LED крушки, които могат да се контролират през телефона. Тези крушки ви дават възможността да намалявате или усилвате интензитета на светлината, както и да променяте цвета на светлината. Също така, може да комбинирате няколко крушки, които да се пускат едновременно или да променят цвета си заедно. Тези крушки може да се настроят така, че да се пускат на интервали от време. По този начин, дори и да не сте вкъщи за повече време, отвън ще остане впечатлението, че в дома има някой. Това би разубедило крадци.

Умни контакти

Ако електроуредите Ви не са последен писък на техниката, но все пак искате да ги модернизирате, добро решение са умните контакти. Те дават възможност за дистанционно включване и изключване на захранването към уредите, които са включени в тях. Също така имате възможността да настройвате графици, според които да се включи уреда. Някои умни контакти дори предоставят информация за използваното електричество от тях. По този начин може да проследите колко електричество е изхарчил всеки уред в дома Ви.

Умна брава

Най-вероятно Ви се е случвало да се чудите дали сте заключили входната врата. Е, има и умно решение за това. Съществуват продукти, които се монтират върху настоящата Ви брава. Те дават възможност за дистанционно отключване и заключване на дома Ви, като вместо ключ, използвате своя смартфон. Тези продукти може да бъдат настроени така, че да отключват вратата, когато сте в близост до нея и да я заключват, когато се отдалечите, което е допълнително удобство.

Домашни асистенти

Продукти като Amazon Echo и Google Home дават възможност да използвате всички изброени досега, като единственото, което трябва да направите, е да говорите. Тези продукти дават възможност да използвате гласови команди, с които да контролирате останалите умни неща в дома си, както и да получите актуална информация за трафика до работното Ви място например.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *