post

Рядко срещано е да попаднете на голяма баня. Затова, ако ви се случи такова нещо, трябва да се възползвате максимално от пространството.  При голямата баня опасността от неправилното обзавеждане може да бъде много по-голяма, от колкото при малката баня. Например, ако сложите на неправилно място ваната или шкафа, вие се сдобивате с проблемите на малката баня.  Ще ви представим няколко основни съвета, които ще ви помогнат в тази нелека задача.

И така, ако банята ви наистина е много голяма, можете да сложите две мивки, вана с душ или отделна душ кабина. Тоалетната я отделете с преграда. Така пространството може да се използва от няколко члена на семейството и да се запази личното пространство.

Ако всичко е в една стая, то се постарайте срещу входа да стои банята, умивалника или друга мебел, но никога тоалетната.  И наистина имате можете да си позволите душ кабина и отделно от нея вана. По-добре е да си направите сама душ кабината. На пазара няма много удачни варианти.

Помислете и за няколко вида осветление, защото така ще можете да създадете различни варианти за различните ви настроения. Например, около мивките можете да сложите по-ярка светлина, за да виждате ясно лицето си.  Около ваната можете да сложите по-приглушена светлина, за да създадете по интимна и задушевна атмосфера.  Освен традиционното помещение, можете да сложите свещници и полюлей. Обърнете внимание дали продуктите, които купувате дали са за влажни помещения.  Всички осветителни тела имат и регулиране на силата на осветление и по този начин можете да зададете желаната яркост, в зависимост от настроението ви.

Източник: Магазин за плочки за баня – bania24.com

One thought on “Как да оборудваме голяма баня?

  1. Някой отдавна не се е къпал, че все статии за баня се появяват напоследък в този сайт…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *