post

Всички ние вече сме големи фенове на онлайн пазаруването. Не само можем да поръчаме чисто ново червило по пижама, ако е необходимо, но също така това ни дава възможност да избягваме тълпите и да разглеждаме толкова дълго, колкото искаме. Единственият недостатък? Да, понякога ще получим някой продукт само, за да разберем, че не е точно това, което сме очаквали, и това е особено вярно за парфюмите. В края на краищата, може да е трудно да изберете подходящия аромат, без да го усетите.

Но Сю Филипс, експерт по аромати и основател и президент на Scenterprises, споделя своите безценни съвети за закупуване на парфюми онлайн. Най-правилните за вас!

1. Направете вашето изследване. Бъдете предпазливи за евтините аромати, казва Филипс. Всъщност можете да купите наистина лош парфюм, ако поръчате от фирма, която не е реномирана. Напишете си домашното. Проверете клиентските отзиви и дори Yelp, за да сте сигурни, че сайтът, от който поръчвате, е легитимен. За да получите по-добра представа за това как другите хора харесват въпросния аромат, направете търсене и по този въпрос. Техният опит може да помогне за информирано решение от ваша страна. Уверете се, че също така вземате под внимание всички правила за връщане, за да сте сигурни, че сте в състояние да върнете продукт, от който не сте доволни.

2. Запишете се за проба. Някои уеб сайтове и компании предлагат ароматни тестове за личността, които ще ви помогнат да определите какви са вашите обонятелни предпочитания, каква е вашата личностна характеристика и какъв начин на живот водите. Всичко това са важни фактори за намиране на вашия перфектен аромат, казва още Филипс.

3. Обърнете внимание на описанията. Ароматите всъщност трябва да бъдат описани с нещо, което предизвиква някаква емоция. По този начин ще разберете дали този тип мирис отговаря на вашата личност и начин на живот.

4. Различавайте основните групи парфюми. Въпреки че могат да бъдат разделени на седем различни групи, Сю Филипс разделя различните видове на четири основни теми или семейства: свежи, цветни, дървесни и ориенталски. Знаейки кой ви подхожда най-добре, ще можете далеч по-лесно да изберете правилния парфюм.

Свежи: Това семейство се състои от прости, елегантни и чисти нотки – което означава, че всичко е цитрусово, зелено и органично (като свеж въздух след буря).

Флорални: В това семейство ще намерите следи от рози, лилии и жасмин. Също така ще намерите флорални смеси, като например плодов флорал (който ще има нотки от ягоди, нар или гуава например) и цветен ориентал (който ще дойде с нежни подправки като ванилия, индийско орехче и канела). Поради това имате доста голям избор от възможности, когато става въпрос за флорални аромати. Ще попаднете също така на меки и фини парфюми, както и на много смели и екзотични в тази категория. Това семейство от аромати е най-доброто за едно ултра женственото момиче.

Дървесни: Перфектни за тези, които обичат загадките. В тази категория ще намерите нотки на сандалово дърво, бреза и кедър. Те много често се използват и в мъжки аромати, така че помислете за тях, ако се окаже, че понякога ползвате (и обичате) парфюма на гаджето си.

Ориенталски: Ароматите в това семейство не са за слабите сърца. Те са силни и смели и са идеални за хора с чувствена, вълнуваща личност, която да се изрази по този начин. В тази категория ще намерите нотки на ванилия, мускус, индийско орехче, кориандър и други.

Изразете себе си по най-вдъхновяващия начин още днес!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *