post

 Избор на самостоятелни душ кабини

Кабините могат да бъдат готови или изработени по поръчка. Най-големият плюс на фабричните кабини е, че не отнемат много време за инсталация и не се нуждаете от специални умения или майстор, за да се справите сами. Има някои неща, с които трябва да сте наясно, преди да започнете своето търсене: първо, кабините заемат определено пространство. Стандартните размери са 80 на 80, а височината – 220 см; второ – кабините са доста тежки – започват от 45 и стигат до 70-80 кг, затова се уверете, че има кой да Ви помогне при пренасянето. Гаранцията на тези кабини е минимум 5 години и имате 30 дни право да ги върнете в магазина.

Измерване

Първото нещо, което трябва да направите, е да измерите няколко пъти банята си – тя е най-малкото помещение във Вашия дом и трябва да сте наясно с възможностите му. Височината също е от голямо значение. Уверете се, че вратата се отваря така, че да оставя достатъчно място за душ кабини или паравани за баня. Овалните душ кабини и остъкления паравани за баня заемат най-малко пространство.

Инсталиране на душ кабини

Когато получите душ кабината, трябва да проверите дали отворът на коритото съвпада с мястото на сифона. Измерете стените с нивелир, тъй като най-вероятно кабината няма да се допре плътно. За повече сигурност, можете да сложите допълнителна изолация. Имайте предвид, че зад една от стените се намира мотора, компресора и всички кабели и маркучи, така че там трябва да оставите повече пространство.

От какво са изработени душ кабините?

Коритото на кабината обикновено е от акрил или керамика. Стените са също от акрил, но по-често от стъкло. Основната конструкция, рамките и всичко останало е от алуминий. Дръжките и кранчета са хромирани. Маркучът на душа е направен от пластмаса, месинг или стомана, като има единично или двойно закрепване. Главата на душа е от пластмаса или месинг.

Мултифункционални душ кабини с джакузи

Дори да имате възможността да я закупите, трябва да знаете дали имате условията, за да функционира правилно. Минималното налягане на водата трябва да е три бара, а дебитът – 20-30 литра в минута. Задължително трябва да имате медни тръби. Подсигурете се с няколко вида дюзи, за да извлечете максимално от системата за масаж.

Инсталация на душ кабини

Тъй като душ кабините са самостоятелни, при ползването им може да изпитате известно неудобство и дори чувство, че можете да паднете, докато се намирате в тях. За да ги застопорите, използвайте полиуретанова пяна.

Дизайн на банята

Ако искате да добавите нещо към банята, можете да облицовате стените с плочки в подходящ цвят или да украсите с камъни, за да придадете по-източен вид на помещението. Ако предпочитате по-изчистения дизайн, заложете да фибростъклото.

На пазар

Когато търсите своята идеална душ кабина, ще откриете три вида дебелина на стъклото/акрила – 6, 8 и 10 мм. Стъклото на плъзгащ параван за баня може да има същата дебелина. Осем милиметра е най-разпространената дебелина, докато десет милиметра се изработват само по поръчка. Както има протектори за смартфони, така има и протектори за стъкло, които отблъскват водата и улесняват почистването. Много популярни напоследък са вратите с огледала, които създават оптична илюзия за по-голямо пространство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *