post

Съвети при избора на интериорни врати

Вратите отдавна не са само средство за изолиране на дома от атмосферни условия и нежелан интерес. С тяхна помощ може да се създаде уют или модерна визия. Разнообразието от модели, качествени материали и изработка, както и все по-достъпните цени, превръщат избора на интериорна врата в много по-лесен, независимо от бюджета, с който разполагате.

За да изберете подходящата за дома Ви интериорна врата, трябва да обърнете внимание на следните въпроси?

1. Къде ще бъде монтирана вратата?
2. Какъв стил търсите?
3. Какви цветове преобладават в дома Ви?
4. С какъв бюджет разполагате?

Къде ще бъде монтирана интериорната врата?

Когато търсите врата за хола/дневната, детската стая, спалнята, може да заложите на стандартна врата от МДФ и ламинат. От тях не се изисква да са устойчиви на влага, каквато трябва да бъде подходящата врата за банята и други мокри помещения. Разгледайте моделите „Крафт Мастер“, по-известни като „американски панел“.

Какъв стил търсите?

Някои хора харесват холната врата да е остъклена. Други залагат на плътната конструкция. Трети искат комбинация от двете. Нашият съвет е, ако коридорът, или другото преходно пространство между входната Ви врата и дневната, не разполага с източник на светлина, да изберете остъклена интериорна врата или поне със стъклен елемент. Целта е да се постигне уют с допълнителна естествена светлина.

Какъв е преобладаващият цвят на мебелите?

Посочваме специално мебелите, тъй като повечето хора се съобразяват основно с тях. Голямото разнообразие от цветове на интериорни врати дава пълна свобода да осъществите своите планове и направите дома си не само функционален, но и красив.
С какъв бюджет разполагате?

Това е може би един от най-важните въпроси, който стои пред хората, търсещи интериорни врати. Високата цена невинаги е гаранция за качество и обратно, ниската невинаги означава некачествена стока. Разбира се, при интериорните врати има огромен избор във всеки ценови клас. Просто при избора хубаво се замислете по отношение на цвят, качество на материалите, дали бихте искали да има стъкло или не. Разбира се не на последно място по значение е качеството на монтажа на вашите врати, ето защо внимателно подбирайте фирмата, на която ще се доверите за монтажа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *