post

Galaxy S8 и Galaxy S8+ идват с поддръжка на бързо зареждане на батерията – функция, която вече се приема за стандарт при водещите устройства с Android. Въпреки това обаче, Galaxy S8 няма да може да я използва при някои обстоятелства, което означава, че ни трябва трик, за да си гарантираме, че ще зареждаме батерията с максимална скорост.

Да, при тестовете на Galaxy S8, колегите от Phandroid откриха, че той не винаги използва функцията за бързо зареждане, дори и на екрана да е изписано, че го прави. Така самото зареждане отнема почти 3 часа при включен дисплей, показващ известието, въпреки че прогнозираното време е 97 минути.

Малката уловка очевидно е, че трябва да изгасите дисплея, особено ако времето ви притиска, но това не се споменава никъде в техническата документация на Galaxy S8. Сайтът отбелязва, че другите телефони, които идват с поддръжка на бързо зареждане, използват технологията докато екрана е включен, независимо дали става въпрос за Quick Charge 2.0 (ZTE Blade V8 Pro), rapid charging (Google Pixel) или Dash Charge (OnePlus 3T). Не става ясно дали това е в резултат на бъг в софтуера, или хардуерен проблем, но опитите сочат, че когато имате на разположение малко време за зареждане, просто трябва да изгасите екрана на вашия Galaxy S8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *