post

Най-новото попълнение сред актуалните модели на Huawei – Mate 10 lite, изкушава българските потребители от няколко седмици с безпрецедентна за своя ценови клас комбинация от 8-ядрен процесор, 5,9“ FullView дисплей, двойна основна и двойна селфи камера с тонираща светкавица. Големите дисплеи в компактно тяло, с пропорции 18:9 (2:1) са една от водещите технологични тенденции за тази година. Разработчиците на Huawei отговарят подобаващо и в Mate 10 lite наблюдаваме ергономичен корпус с 5,9-инчов 18:9 дисплей, показващ повече информация на един скрол, и предлагащ изключително изживяване в разнообразни ситуации.
Технологията Huawei FullView
5,9-инчовият FullView дисплей е част от елегантния дизайн на смартфона с изцяло метален корпус, екран от 2,5D стъкло и профил от едва 7,5мм. Той има значително редуцирани рамки – горната е с 31%, а долната с 36% по-малка от тези на повечето 5,5-инчови устройства, което предоставя 5.9-инчов екран в подобна на тяхната компактност. Съотношението между екрана и тялото при Mate 10 lite е цели 83%, с около 10% по-високо от референтните 5,5-инчови модели.
5,9-инчовият диагонал е на дисплей с пропорции на страните 18:9 – по-издължен от моделите с 16:9 дисплеи. Това, заедно с ергономичния му дизайн, от плавно преливащи се материали, осигурява изключително удобен и стабилен захват дори с една ръка.

Усъвършенствано визуално преживяване
Екранът на Mate 10 lite има висока FHD+ (1080×2160) резолюция с голяма пикселна гъстота (407 ppi), благодарение на която изображенията са изключително ясни и детайлни. Имаме дори възможността да използваме екрана в съотношение 16:9 с черни рамки или авто настройка, което е особено полезно при гейминг. Можем спокойно да гледаме филм с перфектно качество на устройство, което едновременно се побира в джоба, но е и достатъчно голямо, за да не ни лишава от пълноценното визуално удоволствие. При това визията се допълва от висококачествения звук на аудио системата Huawei Histen. Благодарение на 6 новаторски алгоритъма, тя възпроизвежда наситен и качествен 3D звук при гледането на вълнуващи видеа и гейминг.
Дисплеят на Mate 10 lite показва с 12,5% повече информация спрямо стандартните 5,5-инчови екрани. Тези 12,5% са ключови, за да виждаме целите снимки и видеа в социалните мрежи, повече икони от менюто и повече редове от текстовите файлове, и като цяло да склролваме по-малко, за да стигнем до това, което ни интересува. За тези, които имат навика да четат от телефона си, големият дисплей е ключово предимство, а тук то се допълва от усъвършенстваната eye-comfort система. Когато е активна, тя филтрира 450nm вълна на синята светлина, грижи се за минималната необходима яркост на дисплея, за да четете удобно, и разчита на независим чипсет за управление на осветеността. Много лесно можете да си направите и график кога да е активна, или бързо да я включвате и изключвате, за да се радвате на максимално жива мултимедия с ярки и естествени цветове, и спокойни мигове с електронните книги.

Split screen режим
Ако сме отворили едновременно две приложения в режима „split screen”, всяко от тях получава повече дисплей пространство, което увеличава продуктивността ни. Мултитаскингът вече не изглежда непосилна задача, а лесен и приятен начин, по който успяваме да свършим както работни, така и лични задачи, благодарение на 8-ядрения Kirin 659процесор, 4GB RAM и 64GB вътрешна памет. В свободното време, докато гледаме видео например, можем да пишем на приятел в другия отворен прозорец и да виждаме повече редове от разговора ни, ако съответните приложения поддържат въпросния режим. Улеснението е видимо и когато искаме да копираме съдържание от един източник и да го споделим чрез друг. Бързо и лесно копираме линкове към някоя интересна статия, нова песен или контакти и служебни мейли, като през цялото време виждаме и двата отворени прозореца, с които взаимодействаме.
Mate 10 lite_Screenshot_Split screen_2

Големият дисплей ни стимулира за повече активности през телефона, което изисква и добро захранване. Мате 10 lite разполага с батерия от 3340mAh, която е оптимизирана за двудневна автономна работа при слабо натоварване и повече от ден при интензивно. Тя е гарант за изключителното ви преживяване пред дисплея на този атрактивен ценово и визуално модел, който вече успешно се продава в търговската мрежа в стилните „престижно златно“, „сияйно синьо“ и „графитено черно“ цветове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *