post

Към серията слухове за бъдещия Galaxy S10 се добави още един, който предполага, че смартфонът ще е наистина значим ъпгрейд за последните няколко години. Информацията идва от Южна Корея и твърди, че ще видим три варианта на Galaxy S10, два от които ще предлагат нов сензор за пръстови отпечатъци, а третият ще бъде по-евтин.

SamMobile посочва разликите в начина, по който технологията ще бъде приложена. Двата модела от висок клас ще получат ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея, който най-вероятно ще се доставя от Qualcomm, докато третият модел с по-ниска цена ще има оптичен сензор. Ултразвуковият сензор работи чрез предаване на ултразвуков импулс върху пръста, за да могат да бъдат преброени уникалните за всеки пръстов отпечатък издатини. Той е по-точен от оптичния вариант, тъй като подобреното 3D възпроизвеждане е възможно с помощта на събраните допълнително данни за дълбочината. За разлика от него, оптичният сензор работи по-скоро като цифрова камера, която заснема 2D образ на пръстовия отпечатък, но ако пръстът е влажен, или замърсен, това може да повлияе на точността му. Като част от новия слух, сайтът посочва още, че наследниците на Galaxy S9/S9+ ще получат 6.2 и 6.4 инчови извити Infinity дисплеи.

Разбира се Samsung все още не е потвърдила тази информация, нито съществуването на вградения в дисплея сензор за пръстови отпечатъци, но Galaxy S10 ще отбележи десетата годишнина от създаването на първия смартфон на компанията и ще си съперничи пряко с iPhone, което означава, че трябва да предложи много повече иновации от своите предшественици. Освен това се очаква следващата година компанията най-сетне да представи своя първи сгъваем смартфон, който да я изведе на ново ниво, предлагайки на потребителите нов размер и форм-фактор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *