post

През тази година огромна популярност придобиха въртящите се играчки за намаляване на стреса, наречени спинъри. Впрочем, те са изобретени още през 90-те години на миналото столетие.

Освен обикновените спинъри, на пазара се появиха и такива с подсветка, Bluetooth модул и даже с вградени говорители за възпроизвеждане на музика. Разбира се, тези спинъри имат вградени акумулаторни батерии.

В интервю за Fox News семейство от Алабама разказва как подобна играчка, която е била включена в зарядното устройство, се е запалила. За щастие в този момент в стаята и е имало хора и семейството се е отървало само с прогорен килим.

Spiner 2

На кутията на спинъра  присъства стандартния произход “Made in China”, затова производителят няма как да бъде издирен. Американското семейство се е обърнало към Комисията за безопасност на потебителските стоки в САЩ, която е започнала разследване.  

Оказва се, че има и други подобни случаи на самозапалване на спинъри, така че бъдете внимателни – у нас спинърите са също много популярни.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *