post

Игралната индустрия отчита сериозен растеж в световен мащаб в последните години. За това заслуга имат не толкова класическите игрални зали, а най-вече онлайн казината, които стават все по-популярни сред играещите. Регулацията на много пазари в Европа и по света поставя ясни критерии за операторите, като същевременно защитава играещите от некоректни практики в сектора. За залагащите от телефоните си днес е по-лесно от всякога да сравнят рейтингите на най-добрите места за залагане, да се запознаят с игрите, които те предлагат и да се възползват от най-новите бонуси. А доверието, което се изгражда в индустрията, я прави все по-предпочитан партньор за много спортни първенства и големи отбори.

Поредното доказателство затова дойде в началото на тази година, след като един от най-популярните по цял свят шампионати – Националната футболна лига на САЩ (НФЛ) подписа първия в историята си спонсорски договор с един от големите хазартни гиганти. Партньор на лигата по американски футбол ще бъде базираната в Лас Вегас компания Сизърс Ентъртейнмент Корпорейшън“, която притежава над 50 казина и хотели, 7 голф комплекса и няколко игрални бранда. Хазартният гигант регистрира годишни приходи от близо 8,6 милиарда долара и е смятан за четвъртата най-голяма компания в света за игрални залози.

Договорът между НФЛ и Сизърс е за няколко години, но по-важното в него е историческата му стойност, защото за първи път хазартен гигант става официален спонсор на първенството, което провежда най-гледаемият финал в историята на спорта – Супербоул.

„Започвайки с предстоящите плейофи в НФЛ през 2019, това многогодишно спонсорство ще се фокусира върху това, Сизърс да предоставя уникални преживявания за феновете на Американската футболна лига, използвайки невероятните казина, главните готвачи, най-популярните музикални изпълнители и широката гама от развлекателни елементи“, гласи официалното съобщение на НФЛ по повод договора.

От своя страна пък „Сизърс “ ще има изключителните права да използва запазените търговски марки на първенството по американски футбол, с които да промотира своите казина на територията на САЩ и Великобритания, включително по време на Супербоул и Драфта зa избор на нови играчи в отборите.

„Няма как да не бъдем толкова развълнувани от възможността да работим заедно с една от най-големите компании в света за залози“, заяви Рене Андерсон, старши вицепрезидент в НФЛ по въпросите за партньорските и спонсорски договори. „Комбинирайки уменията и възможностите на Националната футболна лига и „Сизърс “, ще предложим на нашите фенове уникални възможности както тук, в САЩ, така и по света“, допълни той.

В момента 7 отбора от НФЛ имат различни рекламни договори с базирания в Лас Вегас хазартен гигант. Това са Атланта Фалкънс, Балтимор Рейвънс, Чикаго Беърс, Индианаполис Колтс, Ню Орлиънс Сейнтс, Оукланд Райдърс и настоящите шампиони от Филаделфия Ийгълс. Тези договори по никакъв начин не пречат на цялостното сътрудничество на „Сизърс “ с лигата, категорични са от компанията.

Хазартният гигант е свързан пряко и с още една голяма новина в НФЛ. През март 2017 година собствениците на клубовете от Националната футболна лига одобриха преместването на “Оукланд Рейдърс” в Лас Вегас, където ще бъде построен стадион за 1.9 млрд. долара. Промяната ще стане факт през 2020 година, когато в „Града на греха“ ще бъде готово новото спортно съоръжение. Когато това стане факт, отборът ще смени името си на Лас Вегас Рейдърс. От „Сизърс “ анонсираха през ноември, че вече са подписали 15-годишен спонсорски договор за непостроения още стадион. А отборът е един от най-колоритните в лигата, след като негови отявлени фенове са звезди като вокалиста на Металика Джеймс Хетфийлд, легендарният китарист Карлос Сантана, рапърът Ем Си Хамър, актьорът Том Ханкс и неустоимата му колежка Джесика Алба.

А според доклад на Американската гейминг асоциация, Националната футболна лига на САЩ може да очаква ръст на годишните приходи с около 2,3 милиарда долара, когато спортните залози в САЩ бъдат широко легализирани. Приходите ще станат факт благодарение на различни направления, сред които договори за спонсорство, реклами и приходи от продажби на различни продукти. А ето, че първата стъпка в тази посока вече е факт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *