post

Интересът към Bitcoin бележи 13-месечен пик на търсенията в интернет, показват данни на Google Trends, цитирани от CCN. Това е очаквано, след като цената на криптовалутата показа тенденция на все по-голям ръст и задържането на постигнатите нива.

Същевременно обаче Bitcoin показва и стария си “нрав”, като криптовалутата започва да записва все по-големи и резки промени на цената си за кратък период от време. Само от петък до понеделник сутринта, Bitcoin започна с цена над $8000, слезе до почти $7000 и след това се върна до $8300 преди отново да слезе до $7900.

Очаквано двете неща са свързани. Колкото по-голям е интересът, толкова повече цената става нестабилна, заради различните цели на инвеститорите. Колкото по-нестабилна е цената, а интересът голям, толкова повече се увеличават и търсенията на информация за криптовалутата.

Поведението на Bitcoin като цяло става все по-сходно с предишни години при предните ръстове. Това също е очаквано от анализаторите, като за инвеститорите в повечето случаи не е повод за притеснение, стига в крайна сметка средната цена да бележи все по-голям ръст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *