post

Може би е клише да кажем, че всичко, което притежаваме е „smart“ и свързано с „IoT”, но всъщност е вярно. За да докаже това, че нашите смартфони могат да контролират буквално нещата, се появи Ember. Какво е това ли? Керамична чаша с вградена система за отопление, базирана на батерии, която поддържа кафето топло, без какво то и да е капаче, или допълнително затваряне. Номерът е, че вместо да използвате ръцете си, за да манипулирате нещо, можете да го направите от другата стая, със своя смартфон или Apple Watch. Системата ви позволява да се насладите на горещо кафе, което поддържа „идеалната температура от първата глътка до последната капка“. На практика това означава, че бордовата система за затопляне може да регулира температурата до осем часа, преди да се нуждае от зареждане.

Цената на Ember от 80 долара я прави наистина по-евтина от това, което едноименната компания е продавала преди, тъй като последната им интелигентна чаша, се продаваше над 150 долара в Starbucks и при това се радваше на огромен интерес. Ето защо главният изпълнителен директор на Ember, Клей Александър, сравнява стратегията си с бизнес модела на Tesla, който включва продажба на нещо на извънредно висока цена, за да се направи по-евтино следващо копие.

Що се отнася до техническите параметри – Ember може да побере 280 грама течност и да я загрее до 63 градуса, тя е напълно потопяема във вода, но може би ще е по-безопасно да я измиете ръчно, а ако търсите нещо по-евтино, но не така smart, винаги можете да инвестирате в добре познатите ви чаши за пътуване от неръждаема стомана.

Тагове / Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *