post

AMD съобщи, че CGG, глобална компания за геофизически услуги и оборудване, е инсталирала система с AMD FirePro S9150 сървърни графични процесори за ускоряване на своите проучвания за нефт и газ, с над 1 PetaFLOPS GPU изчислителна мощ. Използвайки софтуерните средства на AMD за високо-производителни изчислителни среди (HPC) с графични процесори, достъпни на GPUOpen.com, CGG е успяла бързо да конвертира своя Nvidia CUDA код към OpenCL™ за обработка на сеизмични данни с AMD FirePro™ S9150 GPU производствен клъстер.

“Инсталирането на голям AMD GPU производствен клъстер в CGG е впечатляващ пример за това как технологията на AMD както в HPC GPU хардуера, така и в софтуерните средства с отворен код дава невероятни резултати,” каза Брайън Рийвс, старши директор продуктов мениджмънт в поделението за професионална графика на AMD. “Проучването за енергийни източници е много сериозна задача, която отнема и много времеви ресурс, и тук могат да се видят значителните ползи от изчислителните среди използващи графични процесори. Софтуерните средства GPUOpen, заедно с хардуера на AMD FirePro S-серия GPU правят възможно реализирането на енергийно- и ценово-ефективно решение за бърза обработка на данните, което дава и голямо предимство в конкурентоспособността.”

“Много сме дово,ни от иновативното сътрудничество между CGG и AMD, особено по отношение на ефективността при конвертирането на CUDA към OpenCL като динамично репение за обработка на данните,” каза Жан-Ив Бланк, главен ИТ архитект в CGG. “Нашите изследвания зависят от надеждните и прецизни резултати, осигурявани от AMD FirePro S9150 GPU производствения клъстер – производителността на ват плюс поддръжката на голяма GPU памет бяха особено полезни. Ние с нетърпение очакваме да работим с Radeon™ Open Compute рънтайм, драйвер и инструменти, за да осигурим нови възможности за работа на геофизическия софтуер, който е неделима част от решенията на нашата компания за проектите свързани с търсене на нефт и газ.”

Характеристики на AMD FirePro S9150 GPU:

Способност за изграждане на масивни, мулти-GPU клъстери: Поддръжка на библиотеките с отворен код на AMD и надеждна поддръжка на големи мулти-GPU клъстери за работа с големи изчислителни проекти, изискващи над 1 PetaFLOPS GPU изчислителна мощност.

Изчислителна поддръжка на бързо преобразувание на Фурие: Поддръжка на clFFT библиотека с отворен код и допълнителни настройки, съдържаща функции с бързо преобразувание на Фурие за оптимална ефективност с продуктите от AMD FirePro S-серия.

Изчислителна поддръжка на базови подпрограми за линейно-алгебрични функции: Поддръжка на clBLAS библиотека с отворен код и допълнителни настройки, съдържаща линейно-алгебрични функции с единична и двойна точност за оптимална ефективност с продуктите от AMD FirePro S-серия.

Водеща енергийна ефективност за високо-производителни изчислителни среди с използване на графични процесори: AMD FirePro S9150 картата е Номер 1 в списъка Green500 – ноември 2014 г. като графично-базирано решение за ненадмината изчислителна производителност и енергийна ефективност в HPC среди.

Платформата Radeon Open Compute като ключова част от GPUOpen се състои от няколко компоненти базирани на отворени стандарти и допълнени характеристики, които разкриват важни способности на хардуера. GPUOpen поддържа портиране към OpenCL с поддръжката на AMD и общността на отворения код, и представя иновативни решения с отворен код включващи Heterogeneous Compute Compiler и HIP API. За допълнителна информация посетете www.gpuopen.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *