post

След като първоначалните спекулации сочеха, че Apple планира да пусне нова услуга за видео стрийминг тази година, анализатори от Citi предполагат, че компанията може просто да закупи Netflix.

Нов доклад на IANS посочва, че шансът това да се случи е 40%, след като според новите правила за данъчно облагане, компанията ще може да репатрира около 220 милиарда долара в САЩ. Анализаторите Джим Сува и Асия Мърчант твърдят, че исторически компанията винаги е избягвала репатрирането на пари в САЩ, заради високото данъчно облагане, но данъчната реформа може да й помогне да използва тази сума. С над 90% от парите в брой и еднократния 10% данък за репатриране, компанията би дала 220 милиарда долара за сливания и обратно изкупуване.

Така данъчният план на Доналд Тръм, който дава възможност на компанията да върне в САЩ огромните си парични наличности с незначителна такса, би дал възможност на Apple да придобие Netflix и според анализаторите вероятността това да се случи сега е по-голяма от всякога. Един подобен ход би превърнал компанията в голям играч в медийното пространство, въпреки че от друга страна тя би похарчила много по-малко пари, за да създаде собствено съдържание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *